David Abraham Bueno de Mesquita

David Abraham Bueno de Mesquita


Amsterdam 23/03/1889 - Florence 12/12/ 1962


Artiest schilder, tekenaar en houtsnijder.

Studies aan de Rijks Akademie voor beeldende kunsten van Nederland (Amsterdam)

1913: Prijs van Rome voor de schilderkunst, die door de Rijks Akademie van beeldende kunstende wordt toegekend (Amsterdam)

Tussen 1914 en 1929 heeft hij in Amsterdam geleefd maar veel in Spanje gereist (Madrid, Sevilla.) en in Italië (Rome, Florence.)

Van 1929 tot aan zijn overlijden, leefde hij in Florence.

Tussen 1913 en 1929 heeft hij een groot aantal tekeningen/illustraties gemaakt voor kinderboeken en boeken met zweminstrukties .

Tussen 1929 en 1962, heeft hij meer dan een honderdtal houtsneden (xylographie) ontworpen: Ex Libris, wenskaarten of publicitaire aankondigingen.

Hij is de maker van talrijke schilderijen (landschappen, portretten) vooral verwezenlijkt en verkocht in Amsterdam, Florence, en aan de kusten van Toscana en Ligurie (Viareggio, Stazzema, Portovenere, Sestri Levante.).

Als u werken van deze artiest in uw bezit heeft kunnen wij bekijken of ze echt zijn en ze toevoegen - met uw toestemming - aan de lijst van deze artiest.

Een boek over beide broers Bueno van Mesquita is in voorbereiding. Met uw toestemming kan- met of zonder het noemen van uw naam - uw schilderij-tekeningen-litho-houtsnede aan de gepubliceerde inventaris van de werken van de artiest toegevoegd worden.

De waarde van de werken van deze artiest zullen aldus bepaald worden.Meldt uw kennis over deze artiest en indien mogelijk stuurt u ons een foto van het werk dat u bezit op deze mail: al.buenodemesquita@gmail.com
Or fill the form bellow :


Your Name :
Your Email :
Image :
Message :
Type the following verification code :
image de protection
Alexandre Bueno de Mesquita –Meinesz

The form was sent correctly, thank you for your participation.